Tampereen Työväen Naisvoimistelijat ry

TTNV joukkueita yhteiskuvassa keväällä 2014.

Tamperen Työväen Naisvoimistelijoiden toiminta rakentuu joukkuevoimistelun ympärille, mutta seura tarjoaa myös lasten ja aikuisten harrasteliikuntaa.

Lasten harrasteliikunnan parissa opitaan liikunnan perustaitojen ja voimistelun perusteiden lisäksi sosiaalisia taitoja. Aikuisten liikunnan tavoitteena on ylläpitää terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa. Joukkuevoimistelussa harjoittelu on tavoitteellisempaa ja joukkueet harjoittelevat useamman kerran viikossa joukkueen oman tavoitetason mukaisesti. Kaiken toiminnan lähtökohtana on, että liikunta on harrastajalle aina turvallista, kehittävää ja innostavaa.

Joukkueet sijoittuvat sekä Suomen Työväen Urheiluliiton että Suomen voimisteluliiton parhaimmistoon. TTNV:n joukkuevoimistelussa voi kilpailla suomenmestaruustasolla saakka niin kilpasarjajoukkueissa kuin mestaruustason sarjoissa.  TTNV palkittiin TUL:n menestyneimpänä seurana vuonna 2014. Päätös perustuu seuran joukkueiden kilpailumenestykseen.

 

TTNV on perustettu 6.9.1932 Raittiusyhdistys Taiston talolla. Tuolloin seitsemän rohkeaa tyttöä teki aloitteen yksinomaan tytöille ja naisille tarkoitetun seuran perustamisesta. Perustamistilaisuuteen saapui 150 naista, joista tässä kokouksessa seuran jäseniksi liittyi 65. Vuoden 1932 loppuun mennessä jäseniä oli 194, ja nykyään jäsenten lukumäärä on jo yli 550.

Tampereen Työväen Naisvoimistelijoiden toimintaa ohjaavat arvot ovat:

 

● Kasvatuksellisuus – lapset ja nuoret oppivat yhdessä tekemistä

● Elinikäinen liikunta – Samassa seurassa toimiminen on mahdollista läpi elämänkaaren

● Oikeudenmukaisuus – Tasapuolinen mahdollisuus osallistua toimintaan

Seuran toiminnassa tärkeitä ovat myös terveelliset elämäntavat, tasa-arvo ja suvaitsevaisuus sekä puhdas luonto ja ympäristö.

 

 

kuva: Petri Vilhunen

 

Hämeenpuisto 28, A 5.krs, ovat mm.
TUL Tampereen piirin ja TTNV:n toimistot. Tervetuloa!