Pia Mäkinen

Kuka olet? - Kerro vähän itsestäsi esim. ammatti/työ, harrastukset, perhe jne.

Työskentelen eskarissa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana. Harrastan joukkuevoimistelua TTNV:n Antique +45 joukkueessa ja toimin johtokunnassa sekä erilaisissa työryhmissä. Olen seuramme gymppi Gymnaestradaan liittyen. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme tyttöä. Tytöt voimistelevat TTNV:n Fionoissa. 

Kerro omasta voimistelutaustastasi

Voimistelin TTNV:ssä nuoruusvuodet. Silloin käytiin kisaamassa vain TUL:n piirin ja mestaruuskisoissa keväällä. Monta vuotta myöhemmin palasin lajin pariin Lempäälässä. Ensimmäisen suurtapahtuman Sun Lahti 2013 jälkeen palo voimisteluun ja esiintymisiin oli jälleen syttynyt. Tapahtumia missä olen ollut voimistelemassa: Festival del Sole 2014, Word Gymnaestrada Helsinki 2015, Festival del Sole 2016, Turnfest Berliini 2017, Gymanestrada Turku 2018, World Gymanestrada Dornbirn 2019. Kisamatolle paluu tapahtui TTNV:n Antique jr joukkueessa 2019 syksyllä. Pari kautta olin junnuissa, jonka jälkeen siirryin sennuihin. Kesällä voimistelen Tampereella Gymnaestradassa. 

Ketä valmennat?

Nyt valmennan Fexiaa ja esivalmennusta. Fexia kisaa 10–12 sarjassa. Esivalmennuksessa käy 2016 ja 2017 syntyneitä tyttöjä. 

Kauanko olet valmentanut? 

Nuoruusvuosina (80–90 luvulla) aloitin ohjaajan urani jumppakoulusta. Ja valmensin seitsemän vuotta TTNV:n joukkueita. Valmentamisen pariin tulin takaisin Lempäälässä keväällä 2011, päivitin tietoni ajan tasalle. Valmentamisen lopetin kesällä 2019, kun siirryin voimistelemaan TTNV:hen. Jatkoin valmentamista joulukuussa 2021 starajoukkue Firean valkkuna. 

Mikä on parasta valmentamisessa?

Valmentamisessa on parasta, kun näkee tyttöjen kehittyvän voimistelijana ja ihmisenä.  Pyrin antamaan tytöille liikunnaniloa, onnistumisia ja elinikäisiä muistoja. 

Mitä sanoja sinulle tulee mieleen kirjaimista TTNV?

TTNV kirjaimista tulee mieleen tasa-arvo, tunteet, tasapuolisuus, terveet elintavat ja turvallisuus. 

Sanasta TTNV tulee mieleen: Eila, kasvattiseura, elämäntapa.